2011. november 15., kedd

Új könyveink

Hurrá!
Új könyvcsomagot vásároltunk a könyvtárunk számára.
A fantasztikus és rémísztő (no nem vészesen, hiszen egy klimaváltozás elképzelése is az manapság, de azért nem csak ez) történetek olvasói előnyben.

Íme a kínálat:

Sir Winston Churchill: Savrola, avagy forradalom Laurániában
A klasszikus irodalom mesterműve az irodalmi Nobel-díjas Churchill egyik legkorábbi írása. Egy fiktív forradalom krónikája a legszebb irodalmiságba oltva. 2 db a csomagban.
 

Kim Stanley Robinson: Árral szemben
Az izgalmas regény a globális felmelegedés és környezetváltozás veszélyeire hívja fel a figyelmet. Politikai krimi, természettudomány és akció ütős egyvelege.

Bram Stoker: A Fehér Féreg Fészke
A Drakula írójának újabb borzongató története. A klasszikus horrortörténet egy ifjú örökösről szól, aki nem csak birtokot örököl távoli rokonától, hanem egy szörnyű felelősséget is...

Rafael Marín: Sherlock Holmes és az Einstein-gyár
A formabontó regényben a mesterdetektív kilép a megszokott keretek közül, és olyan nyomozásba kezd, amely az egész világ sorsát döntheti el.


Joan Slonczewski: Elízium lánya
A biológus írónő regénye egy óceánbolygón játszódik, amit barbár hordák néztek ki hódításaik célpontjának. Egy fordítólány érkezik Elíziumra, hogy mentse, ami menthető...

László Zoltán: Nulla pont
A kortárs magyar sci-fi egyik kulcsfigurája. Újító szellemű könyve Nagatén játszódik, ahol ember és idegen sorsa fonódik egybe egy különös rejtélyben, amit ha nem sikerül megoldani, elkerülhetetlenné válik az összecsapás a kultúrák között.


Ken MacLeod: Sötét fény
A világűrbe kilépő emberiség felfedezi, hogy rejtélyes, ősi idegen lények már évmilliók óta elrabolnak élőlényeket külön bolygókról, hogy újabb és újabb planétákra telepítsék őket. De vajon mi céllal?

Harry Harrison: Helyet! Helyet!
A túlnépesedés problémakörét boncoló korszakos műben Harrison egy olyan világot fest le, amiben egyikőnk sem élne nyugodt szívvel... csak nehogy jóslatai valóra váljanak!


M. John Harrison: Fény
A rendkívül összetett, filozofikus mű az emberi lét alapkérdéseit boncolja egy olyan világban, ahol az űrutazás valóság, és az ember előtt szinte már nem maradtak elérhető célok...


David Brin: Dettó
Al Morris, a magánnyomozó saját eldobható klónjait használja fel nyomozásaihoz. Azonban egy olyan ügybe keveredik, amit, ha nem old meg, nem csak ő, hanem maga az emberi élet is szükségtelenné válik a klónok miatt...

Gyertek válogassatok!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése